Online instrukcije

Nakon višegodišnjeg iskustva neposrednog rada sa studentima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, te nakon organiziranja sada već uhodanog programa Priprema za polaganje ispita iz matematike na EFZG, pokrenuo sam servis online instrukcija iz Matematike za EFZG.

Online pripreme iz Matematike na EFZG

teachable_13

Sadržaj je obrađen u sedam modula:
1. Linearna algebra
2. Funkcija jedne varijable (derivacije)
3. Funkcija više varijabli (derivacije)
4. Integrali
5. Financijska matematika
6. Pismeni ispiti
7. Teorija

Svaki modul moguće je slušati zasebno, no ukoliko se odlučite za neku od kombinacija koje objedinjuju nekoliko modula, cijena će biti povoljnija. Najpovoljnije je upisati paket “Sve za polaganje ispita“. Taj paket sadrži sve gore navedene module, i traje 40 školskih sati. Cijena 10-dnevnog pristupa tom paketu iznosi 500 kn, što je cijena od 12.5 kuna po školskom satu!

Jesmo li već rekli da sadržaj možete preslušavati koliko god vam puta to odgovara? 

Gradivo je obrađeno na način kako bi se studentima sa minimalnim predznanjem omogućilo polaganje ispita iz Matematike. Temelji se na ispitnim zadacima, te je kroz predavanja objašnjeno koji su tipovi zadataka najčešći i najvažniji za savladati; potom kako prepoznati određene standardne tipove zadataka, te konačno na koji ih način riješiti. Cilj ovih priprema nije savladavanje svih mogućih zadataka koji se mogu pojaviti na ispitu – već je cilj naučiti rješavati tipične zadatke, o kojima najčešće i ovisi uspjeh na ispitu – a koji čine 90% ispitnog gradiva. Zato je i moj savjet – ne opterećujte se najtežim zadacima na koje nailazite u ispitnim rokovima, već se dobro pripremite kako bi uspješno riješili – sve ostale.

Iako je težište u ovim predavanjima na konkretnim ispitnim zadacima, te na gradivu koje je potrebno savladati za polaganje pismenog dijela ispita, paralelno sa tim gradivom u pripremama su istaknute važnije teme i pitanja iz teorije. Savjet je da teoriju počnete učiti iz Skripte za polaganje usmenog dijela ispita (http://matematika-efzg.info/?p=283) koja se može skinuti na stranicama matematika-efzg.info. U toj su skripti na jednostavan način opisani svi osnovni pojmovi i teoremi koje je potrebno naučiti. Ipak, nakon što se kroz Skriptu upoznate sa gradivom, savjetujem da znanje (pogotovo izvode) nadopunite materijalom iz knjige profesora Neralića i Šege.

Za vježbanje zadataka savjetujem rad prema ispitnim rokovima. Na taj način se najbolje možete upoznati sa time koji su zadaci češći i kolika je težina zadataka koje trebate savladati. Putem stranice matematika-efzg.info možete doći i do Skripte sa riješenim rokovima iz Matematike (http://matematika-efzg.info/?p=73) koju redovito nadopunjujem novim ispitnim rokovima iz Matematike na EFZG.

Novost je da je, pored standardnog plaćanja pomoću VISA, American Express i Mastercard kartica, pristup sadržaju moguć i putem uplate na račun (pomoću internet bankarstva, mobilnog bankarstva ili uz pomoć opće uplatnice). Za informacije oko plaćanja putem uplate na račun, obratite se e-mailom.

6 thoughts on “Online instrukcije”

 1. OnLine Instrukcije iz matematike su izvrsna investicija za one koji imaju problema s prolaskom matematike na ekonomskom fakultetu. Prije svega zbog mogućnosti da si sam možeš odrediti u koje doba dana češ vježbati matematika, a nakon toga i zbog samog načina pristupanju svakom pojedinom gradivu. Jako temeljito i jasno obrazložena svaka sitnica koji bi te eventualno mogla zeznuti na ispitu. Ja sam nakon prvih par pogledanih videa bila oduševljena upravo takvim pristupom učenja teorije i riješavanja zadataka.
  Meni je puno pomoglo i svakom toplo preporučam da si bez razmišljanja uzme instrukcije.

 2. Ukoliko se pitate trebaju li vam ovi videi zapravo da naučite, ja vam sada kažem – TREBAJU! Učio sam za kolokvij iz zbirke koju asistenti preporučaju, no pao sam taj kolokvij iz više razloga… Zbirka je pre opširna, prepuna pogrešaka i nikako ne obrađuje ono bitno… Znate ono kad vježbate po službenoj literaturi kada je 80% zadataka praktički zbroji par brojeva, a na ispitu vam dođe računanje brzine galoprianja konja… E tako nešto je i s ovom zbirkom.. Probao sam malo učiti po skriptama iz “žute” kopiraonice, ali opet kažem vam sve je to nepotrebno. Odlučio sam se na ove video zapise iz jednostavnih razloga, mogu pregledati ove videe koliko god želim puta, sve je detaljno objašnjeno u njima i iako iz prve sam smatrao da su cijene prevelike, nakon samo par pogledanih videa skužio sam koliko si je zapravo Aleksandar dao truda da sve ovo ovako složi i snimi, i jedino što mogu zaključiti je da vrijedi svake lipe, doslovno svake! Kroz ova predavanja proći će te sve od A do Ž kod zadataka (usput napomene tu i tamo što je bitno kod teroije), i još uz to imate i video rješenja prijašnjih rokova. Jednostavno vam nemam što drugo reći već da što prije odlučite ovako učiti, to pametnije… Ako se pitate što sam ja kupio, koju sam ocjenu dobio i koliko mi je trebalo da sve to naučim nastavite čitati 😀 Ja sam dobio 4, kupio sam Sve za ispit 10 dana, i učio sam ukupno 8 dana za ispit, i kad kažem 8 – mislim 8! Eh sada, ne bih preporučio svima da u tako kratkom roku uče sve to gradivo, ja sam imao dobru podlogu derivacija, integrala (pod dobru podlogu mislim deriviranje i integriranje po tablicama mi je ukorjenjeno u mozak, nista vise). Ukupno sam potrošio 6 dana za zadatke (6 dana po puno sati, naravno) i 2 na teroiju, vjerjatno bi ocjena bila i bolja (čitaj 5) da sam ranije krenuo da mi sve to sjedne i da bolje naučim teroiju.. Da vas više ne davim, ako se razmišljate o kupovini, kažem vam nećete požaliti, a to kažem odgovorno!

  Sve najbolje i puno sreće,
  NoviMatematičar 🙂

  1. Ej bok,

   Evo ja čitam komentare ispod na online instrukcijama iz matematike,
   pa mene zanima kako to funkcionira ,
   Kada kupim i to platim ne mogu negdje spremiti i da ja to učim po svome jer poanta je da sam zaposlena i da jako malo vremena imam za učiti u večernjim satima , ali imam vremena najviše vikendom.
   Ostala su mi 4 ispita razlike do kraja među kojima mi je i matematika.
   Da li ti to kada kupiš i to platiš možeš to imati stalno spremljeno da li ti to omogućava u bilo kojem vremenu slušati ili ne?
   Jer ne znam ja bi to svakako uzela , i spremala sam za rok u 12 mjes, ali ako bi shvatila da nisam stigla onda bi nastavila sa pripremom za slijedeći rok.
   Oprosti na smetnji i hvala puno.

   lp,
   Sanela Hajrić

 3. OnLine Instrukcije iz matematike su najbolja investicija u toku mog studiranja do sada! Ovo mi je zadnji ispit i prošla sam puno instrukcija. No međutim. On Line Instrukcije od Aleksandra su usitinu nešto posebno! Mogućnost učenja gradiva iz udobnosti vlastitog doma. U vrijeme kad meni osobno odgovara. Broj ponavljanja gradiva koliko god puta poželim, a ako nešto pritom nisam ‘uhvatila’ tada ide pauza vrati nazad i odslušaj ponovno (i tako mogu sto puta ako treba, sve dok ne shvatim!). Mogućnost pristupa istom gradivu svaki put u toku dana, noći, podneva, večer tj. kad ja to poželim, koliko god puta poželim i prema mom vlastitom tempu!!! Izvrsno zamišljeno! Orginalan koncep. 🙂 Predavanje je lako shvatljivo i razumljivo! Plaćanje je omogućeno po segentima, što doatno olakšava pojedincu izbor prema vlastitim potrebama (npr., ako netko ne treba cijelo gradivo, dio preskoči).Što više reći, nego.. Razina je definitivno na nivou internacionalnih on line predavanja. Prvo takve vrste u RH! Stoga svakako, toplo preporučam svima!!! I nema šanse da sada ne prođete matišu.. neovisno da li vam je to prvi ili zadnji put!! Sretno 🙂 🙂 🙂

 4. Na ovom linku možete naći riješeni ispit iz Matematike održan 8. lipnja 2011.

  Rješenja zadataka samo su dio gradiva, uputa za rješavanje i objašnjenja koja možete dobiti u radu sa mnom. Nadam se da će vam biti od pomoći.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *